I dag startede jeg turen på Ramblaen, som jeg spankulerede ned ad, mens jeg nød atmosfæren og de interessante skuer på vejen.

I nærheden ligger også det gotiske kvarter, som jeg tog en afstikker til. Jeg havde nemlig sat mig for at besøge Museu d’Historía, som bl.a. huser de mest omfattende og fuldstændige, underjordiske romerske ruiner i verden. Hele gader og pladser fra det gamle, oprindelige “Barcino” (som romerne kaldte byen) kan beses.

Bagefter vandrede jeg videre til Museo de la Xocolata (Chokolademuseet), som viser chokoladens historie fra opdagelsen og til opfindelsen af den første chokolademaskine i Barcelona smiley Der er også udstillet ægte (og ret flotte) chokoladeskulpturer, idet konditorer hvert år kæmper om at lave det bedste kunstværk.

Efter en gang frokost satte jeg kursen mod havneområdet, hvor jeg havde planlagt en tur med en af havnens Golondrinas (“Svaler”), som er små dobbeltdækkerbåde, der sejler folk rundt i havneområdet. Et friskt pust i varmen.

Til aften nøjedes jeg med at finde lidt at spise og tog tilbage til hotellet for at slappe lidt, hvilket kroppen vist har godt af efter nogle dage med en del vandring…

I morgen tror jeg også, jeg tager det forholdsvist stille og roligt i starten af dagen – jeg har jo noget, jeg skal til om aftenen, hehe smiley

KH herfra – der er lagt nye billeder op på barcelona2012.elmomo.dk